Koncert: ŽEN vs. NINA BULATOVIX

Koncert: ŽEN vs. NINA BULATOVIX ili girls vs. boys
PETAK, 15.4.2016. u 21:00
ZELENA DVORANA, TRG D.DOMJANIĆA 6, ZABOK

ŽEN

U Zelenu dvoranu dolaze Žen!

Jedinstvene, nabijene emocijama, nedostupne, melankolične i agresivne djevojke Eva, Sara, Ivona pojačane Tanjom zaduženom za vizualizacije nastupit će u Zelenoj dvorani i predstaviti svoj opus obilježen jedinstvenim pristupom psihodeliji, shoegazeu i post- rocku.

Žen je:

#progressive rock #dreamy #experimental #indie rock #kraut #noise rock #post-rock #progressive #indie #queer #shoegaze #synthwave – tako bismo mogli započeti najavu za jedan od najpotentnijih hrvatskih bendova novijeg doba. I da, sve same djevojke. Bolje od bilo kojeg momka kako god da postavite stvari- odlične glazbenice, inovativne, neopterećene uzorima, jedinstvene i … Nastavite niz nakon što ih čujete uživo. Žen iza sebe imaju dva albuma koje je kritika odlično prihvatila kao i njihov osebujan glazbeni stil koji se kreće od indie rocka, shoegazea, post rocka.

Nećemo ih uspoređivati s nekim posebnim bendovima, ali ako nemate prilike i para da uživo poslušate Ride ili My Bloody Valentine, slobodno navratite u Zelenu dvoranu na porciju bučne melankolije koju dostavljaju djevojke koje se kriju iza imena ŽEN.

 

NINA BULATOVIX

Post-punk noise Nine Bulatovix je odličan primjer nama malo poznate slovenske indie scene koju će Zelena dvorana predstaviti svojoj publici.

Naziv benda nas asocira na neku erotsku plesačicu jugoslavenske postmoderne… i to nas veseli! Ipak, radi se o mariborskoj nekompetentnoj uhljebljenoj pročelnici ureda za kulturu i mlade a to nas ne veseli!

Nina Bulatovix je sumanuti Bertolt Brecht na steroidima postpunka naših fantje iz dežele. Gregor, Jure i Marko vraćaju nas u vremena soc-realističkih postpunk veselica na kojima suvereno vladaju propali studenti komparativne književnosti. Piju, karaju i razbijaju pojačala… a studentice vrište.

Može li bolje od toga?

PROGRAM JE POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTARSTVO KULTURE RH