KUDIKAMO?

Koncert: KUDIKAMO?

Nedjelja, 26.02.2023. od 19:00 h – Polanović, Zabok

Ulaz slobodan

 

KUDIKAMO? je muzičko-istraživački duo iza kojeg stoje Roko Margeta i Đuro Dobranić.

Njih dvoje uspješno plutaju kroz heavy bass, spacy, dubby, hoppy, balkan groove improvizacije, a svoju izvedbu najčešće baziraju na onome što ih je taj dan okrznulo, nijansi koja im je upala u oko, okusu i svakom zvuku koji su primijetili.

Izmjenjuju ekstravagantne, plesne bravure na synthu, melodici, looperima, bubnjevima, igračkama i mnogim drugim instrumentima koji to zapravo i nisu.

Glazbu stvaraju obredno kao što budistički svećenik cijeli dan izrađuje ogromnu sliku ili mandalu od obojanog pijeska koju kad završi samo pomete, a dan kasnije sve to ponovi. I tako uvijek i zauvijek. Kao da prihvaćaju da je sve prolazno i uz ništa se ne vežu iako to što su napravili predivno zvuči. Takvi su im i nastupi – koliko god oni bili sjajni i neke od njih žele ponoviti, to ne rade nego idu dalje. Zato na svaki nastup dolaze neopterećeni ali puni vlastitih misli i doživljaja koje zatim iskreno pretaču u svaku svoju izvedbu te na kraju krajeva poklanjaju publici. Svaki je njihov koncert (poput one mandale s početka priče) jedinstven – kako zbog njih tako i zbog ljudi koji dođu, plešu i sudjeluju u cijelom istraživačkom procesu te na taj način i sami pridonose ambijentu i glazbenoj kreaciji u režiji dua KUDIKAMO?.