LIJEPO MI JE S TOBOM ZNAŠ

U sklopu filmskog programa KRATKI U NAPAD! prikazujemo dokumentarni film LIJEPO MI JE S TOBOM ZNAŠ redateljice Eve Kraljević nakon čega slijedi razgovor s autoricom.
Razgovor s redateljicom voditi će učenice srednje škole ŠUDIGO, Marija Gebert i Sandra Benčić.

Ponedjeljak, 15.02.2016. u 15:00 h
KRATKI U NAPAD!
LIJEPO MI JE STOBOM ZNAŠ
EVA KRALJEVIĆ – Hrvatska 2014. – 45’ – dokumentarni
ULAZ SLOBODAN

Film o autoričinoj sestri Miji koja ima Downov sindrom. Njezina mašta, humor i sposobnost da pronađe radost u malim stvarima uče nas kako živjeti sa zahvalnošću.
Eva i Mia su sestre. Mia je vesela, otvorena, ima Downov sindrom, ne mari previše za modu i voli ljude. Eva kroz deset godina kamerom bilježi svoja druženja s Mijom kako bi pokušala razumjeti njihov odnos. U tom pokušaju nastaje portret dviju sestara, ispunjen radošću, strahom i željom da se nadiđe malograđanski ukus koji postavlja granice sestrinske ljubavi.


Eva Kraljević rođena je 1981. u Zagrebu. Diplomirala je filmsko snimanje na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti, a radi kao snimateljica i fotografkinja. Kao snimateljica radila je na desetak kratkih, deset srednjometražnih i dugometražnih dokumentaraca, TV drama i reportaža, namjenskih filmova i glazbenih spotova. Godine 2009. osvojila je nagradu za kameru na bienalnom filmskom festivalu FRKA (ADU) s filmom Danijel (2007). Na istom je festivalu dvije godine ranije osvojila istu nagradu za film You are so stupid, stupid. Lijepo mi je s tobom, znaš njezin je redateljski prvijenac.

 

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: HRVATSKI AUDIOVIZUALNI CENTAR, ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTARTVO KULTURE RH, KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA