Predstavljanje hrvatskih kratkih filmova u Estoniji

Do predstavljanje šest hrvatskih kratkih filmova u glavnom gradu Estonije (Tallinn) došlo zbog suradnje između Sleepwalkers – međunarodnog festivala kratkometražnog filma iz Estonije i Tabor Film Festivala – međunarodnog festivala kratkometražnog filma iz Hrvatske.

U sklopu 12.Tabor Film Festivala posjetitelji su imali prilike pogledati program kratkih filmova iz Estonije, a sada estonci imaju prilike pogledati hrvatske filmove. Nakon što su prošl mjesec u sklop Priit Pärna Animafestivalu, uz postedovanje Tabor FF, bili predstavljeni animirani filmovi, na SWISFF biti će predstavljani dokumentarni i igrani: „Mrzim te“ r. Lana Kosovac, „Brija“ r. Luka Rukavina, „Presuda“ r. Đuro Gavran“, „Sol, maslina, kamen“ r. Branko Vilus, „Mucica“ r. Aldo Tardozzi i „Generalka“ r. Jasna Nanut.

13tabor

Projekcija hrvatskih kratkih filmova održati će se u sklopu Sleepwalkers ISFF 21.11. s početkom u 20 sati u SuperNova Cinema koje se nalazi u sklopu Baltic Film and Media School of Tallinn University.
Predstavnica TFF predstaviti će hrvatski program u Tallinnu, a uz to će i odlučivati o pobjedniku festivala za međunarodnu i domaću konkurenciju na ovogodišnjem Sleepwalkers festivalu.

sleep

O festivalu : Sleepwalkers International Short Film Festival, Tallin
Sleepwalkers postoji od 2000. godine, a dio je velikog festivala Tallin Black Nights. Festival organizira Baltic film and media school of Tallin, te je jedini festival kratkometražnog i studentskog filma u Estoniji. Službena stranica festivala: www.swff.ee/en/ i FB www.facebook.com/SleepwalkersFF

Zahvaljujemo svim producentima i redateljima na suradnji!