Promocija romana: SAMSARA – PUT NA ISTOK

Samsara napokon u Zaboku

 Putopisni roman Samsara – put na istok izašao je iz štampe prije gotovo godinu dana a još nije doživio zabočku promociju. Autor je strpljivo čekao da se nakon preuređenja ponovo otvori njegov omiljeni klub kako bi svoj drugi roman predstavio na domaćiem terenu dragim prijateljima, poznanicima, uličnim simpatijama, ponekom ljubitelju književnosti ali prije svega rodbini.

Dragi prijatelji, Hrvoje Ivančić ponovo na oltaru Zelene dvorane u utorak, 29. rujna s početkom u 19 sati ima završnu promociju svog drugog romana Samsara – put na istok. To se nikako nesmije propustiti jer će rodbina donijeti kolače a klupski šank će vas počastiti toplim čajem.

Promocija romana SAMSARA – PUT NA ISTOK Hrvoja Ivančića

utorak, 29.09.2015. u 19:00

ZELENA DVORANA, Trg Dragutina Domjanića 6, Zabok

 

varnasi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hrvoje Ivančić pripada soju pisaca kadrih uhvatiti i prepoznati signale koji su takve putnike oduvijek okretali ka Istoku, čak i kad su porivi za putovanjem – kao u junaka ovog romana – prikriveni nekim drugim razlozima. Nije tu riječ samo o junaku/pripovijedaču Ivančićevog romana, dvadesetsedmogodišnjem profesoru povijesti u vezi, koji jednog dana odluči prestati tražiti opravdanje za suhoparnu kolotečinu u kojoj se našao i poći u „čistu, opipljivu stvarnost“ Istoka (žudeći za slavom), nego o samom Ivančiću. Jer, iako je Samsara roman o putu na Istok, to je roman putopisca. Junakovi doživljaji imaju stvarne obrise i kada su plod mašte, jer ih je pisao putnik s iskustvom takvog putovanja. Tim više što su ti doživljaji isprepleteni s autentičnim opisima mjesta i predjela koje je sam autor prošao na toj vjekovnoj ruti trgovaca i duhovnih tragača: od Istanbula i Turske, preko Irana i Pakistana, pa sve do svetih gradova Indije, u kojima radnja romana kulminira, ili – putopisnim rječnikom rečeno – junakovo vanjsko i unutarnje putovanje (u stvari, lutanje) dobiva konačni oblik. Nit koja će Ivančićeva „izgubljenika“ odvesti do kraja, do konačne spoznaje o životu i smrti – samsare, pojavljuje se već nakon prvog koraka, takoreći na pragu Istoka, u Sarajevu…

Juraj Bubalo

Hrvoje Ivančić rođen je 1983. u Zaboku. U rodnom gradu završava Osnovnu školu Ksavera Šandora Đalskog i Gimnaziju A.G. Matoš, a studij povijesti završava u Zagrebu. Tijekom studija započinje s novinarskim radom. Putuje Bliskim istokom, Afrikom i Azijom. Reportaže objavljuje u svim bitnijim tiskovinama. Piše putopise, fikciju i kratke priče.

Napisao je dvije knjige: Dunavski blues i Samsara – Put na Istok. Za prvu je dobio književnu nagradu Rikard Jorgovanić. Od 2015. član je Hrvatskog društva pisaca.

Ivančić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ULAZ SLOBODAN

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTARTVO KULTURE RH, KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA