RETROVIZOR – MARIJANA GARAŠIĆ

RETROVIZOR – PUTOVANJA SVAKODNEVICOM

Rad Retrovizor autorice Marijane Garešić bit će predstavljen u Green Room Galeriji od petaka, 20. studenog u 18 sati. Izložba ostaje otvorena do 11. prosinca 2015.

GREEN ROOM GALERIJA

Zelena dvorana, Trg D. Domjanića 6, Zabok

 

Zec i pas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RETROVIZOR – MARIJANA GAREŠIĆ

Glavno polazište rada je putovanje u kojem autorica ne putuje dalekim krajevima, nego svojom svakodnevicom. Putevi su to kojima svakodnevno prolazimo, a na koje se vrlo malo obaziremo. Svojem putovanju dala je ime Retrovizor koji je kao motiv često prisutan u filmovima ceste/road movies. U svojem putovanju kroz neobične prikaze interijera, stvari i ljudi otkriva svoju svakodnevicu pridajući joj novo značenje. Cijelo putovanje je ispunjeno zagonetnim sakrivanjem lica likova te njihovim ponovnim otkrivanjem, poput dječje igre „skrivača“.

Biografija

Marijana Garašić, rođena 28. svibnja 1987. godine u Zagrebu. Godine 2006. završava jezičnu gimnaziju u Zagrebu, a 2008. upisuje Nastavnički odsjek na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Na drugoj godini preddiplomskog studija dobiva pohvalnicu Akademije likovnih umjetnosti za uspješan rad tijekom akademske godine 2009./2010. godine. Godine 2013. dobiva Grand prix za rad „Zec i pas“ na međunarodnoj izložbi 7th SIAB u Skopju u Makedoniji. Diplomirala na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u veljači 2014. godine. Sudionica nekoliko skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

PROGRAM JE POTPOMOGNUT SREDSTVIMA:

ZAKLADE KULTURA NOVA, MINISTARSTVA KULTURE RH i KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJA