SUVREMENI PLES U ZELENOJ

RADIONICE SUVREMENOG PLESA POD VODSTVOM MARGARETE SINKOVIĆ

Projekt obuhvaća seriju radionica koje će se odvijati u dvodnevnim vikend blokovima koji su tematski strukturirani te kao višemjesečni kontinuirani trening za pojedince koji se žele ozbiljnije početi baviti suvremenim plesom.

Radionice suvremenog plesa s naglaskom na osvještavanje mogućnosti vlastitog tijela i kretanja. Prepoznavanjem anatomskih veza, korištenjem gravitacije, potpore poda te prenošenjem težine kroz prostor, polaznici će učiti kako funkcionalno i ekonomično koristiti vlastito tijelo prilikom plesanja, ali i prilikom svakodnevnog kretanja.

Uz to dio programa koji smo nazvali ‘Kino pleše’ se referira na video radove ili snimke predstava s naglaskom na domaću plesnu scenu. Filmski program se sastoji od 4 bloka: ADU pleše – studentski radovi, Škvadra, BADco. – snimka predstave, Inkluzivni program. Nakon projekcija održavati će se razgovori i druženje s autoricama/-ima filmova.

Voditeljica programa je Margareta Sinković. Margareta je plesno obrazovanje stekla na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu na studiju Suvremenog plesa – izvedbeni smjer.

 

Termini radionica:

29. i 30. siječnja 2022., 26. i 27. veljače 2022., 19. i 20. ožujka 2022. i 2. i 3. travnja2022..