SUZANA MATIĆ – NE NAGINJI SE UNUTRA

*SUZANA MATIĆ – NE NAGINJI SE UNUTRA*

Green room/Zelena dvorana
D. Domjanića 6, Zabok
Petak, 11. svibnja u 20 sati

Moderira Ljiljana Pavlina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U nastavku ovogodišnjeg ciklusa Književnosti u Zelenoj, 11. svibnja u 20 sati, gostovat će krajnje suptilna Suzana Matić koja se introspektivno ‘naginje unutra’ i iznutra nas uspješno vodi ka samoosnaženju nakon bezbroj gubitaka od kojih je sazdana avantura zvana život.

Ne naginji se unutra – „Priče Suzane Matić nalik su na jedan od onih složenih osjetljivih mehanizama kojima se sa strepnjom i nadom izlažemo kad nešto u nama ne radi kako treba: savršena klopka za valove, titraje, sve nevidljivo od čega smo sastavljeni. Kada bi ova knjiga bila prostor, za mene bi bila čekaonica laboratorija ili bolnice, klizište, mjesto na kojemu nas dostiže poruka koju smo čekali cijeli život; kada bi bila vrijeme, bila bi vrijeme između, kratki spoj nade i straha, neplanirani trenutak malog ili velikog svođenja računa. Tajni život tijela, modrice i lomovi duha, nevidljive niti koje povezuju jezik i put, matematiku i roditeljstvo, ljubav i udarce… U pričama Suzane Matić sve ama baš sve povezano je, a onaj središnji čvor (strahu i naslovu knjige usprkos) valja tražiti unutra, u dubini. A ondje je, ondje najviše, i zadovoljstvo čitanja.“ (Roman Simić)

Suzana Matić (1970., Mainz) je arhitektica koja po danu radi kao projektantica, a noću piše. I to ustrajno: 2012. u izdanju Algoritma izlazi joj knjiga Samosanacije, 2015. kod istog nakladnika objavljuje drugu knjigu: Koliko sam puta okidala s boka, 2016. u nakladi izdavačke kuće V.B.Z. objavljuje knjigu poezije Drugojačija, a u rujnu 2017. u nakladi izdavačke kuće HENA-COM, izašla joj je knjiga kratkih priča: Ne naginji se unutra.

Promociji knjige se priključila Tena Rak s projektom ŠEĆER predstavivši novi EP ‘Izlazi Sunce’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ŠEĆER

 

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTARTVO KULTURE RH