Tarana @ Regenerator

U srijedu 20.11. se vidimo nešto ranije! Iskoristite poslijepodne! Koncert njujorškog dua Tarana počinje u 18h u klubu Regenerator u Zaboku…

tarana

Tarana, New York

 

 

 

 

 

 

 

 

Srijeda 20.11. u 18h
@ Regenerator
Powered by: Green Room Sessions

Tarana je uzbudljivi trombon&synth te bubnjevi&udaraljke&elektronika duo iz New Yorka. Ravish Momin i Rick Parker u ovom projektu ujedinjuju snage elektronike i akustične glazbe te spajaju cijeli niz utjecaja od jazza do disca i Bollywooda. Koristeći digitalno, analogno te melodije akustičnih instrumenata, Tarana donosi zvukove i ritmove iz raznih dijelova svijeta, Indije, Japana, Afganistana te istočne i sjeverne Afrike. Tako zvuči svijet njihovog kreativnog eksperimenta. Taranu je u 2003. u New Yorku osnovao Ravish Momin podrijetlom iz Indije. 2004. su izdali ”Climbing the Banyan Tree” koji je ubrzo na allaboutjazz.com opisan kao iskren spoj sjevernoafričkih, jugoistočnoazijskih motiva klasične organizacije zajedno s neposrednom i slobodnom improvizacijom koja se nije dogodila nikad prije ovog albuma. Sljedeći album ”Miren” (2007.) je isto tako dobro prihvaćen. Njihovu glazbu uspoređuju sa Shakirom i neoavangardnim idolima poput Tyondai Braxtona. U svakom slučaju, prava egzotika!

Svirali su na jazz festivalima po cijelom svijetu. Ravish Momin je radio s Alapom Mominom (ex- Dalek), a Rick Parker nastupao s Georgeom Bensonom i drugim velikim jazz imenima. Dobio je nagradu ASCAP-a za najboljeg mladog jazz kompozitora.

http://www.youtube.com/watch?v=F6RSc0tClgA&feature=youtu.be

http://ravishmomin.com/

Ulaz slobodan!

Attend, invite & share OVDJE!

Ukoliko želite primati obavijesti o našim programima, javite nam se na mail zelena.dvorana@gmail.com!

Program potpomognut sredstvima: Zaklada Kultura Nova, Ministarstvo Kulture RH i Krapinsko-zagorska županija