U SUTON ŽIVOTA

U SUTON ŽIVOTA / TWILIGHT OF A LIFE
Sylvain Biegeleisen – Belgija, Izrael 2016 – 70′ – dokumentarni
SRIJEDA, 14.12.2016. 19:00

Godinu završavamo projekcijom filma o najzabavnijoj baki u Europi i njenom sinu koji s njom pije, puši, pjeva i pritom snima najtopliju priču o životu i mudrosti, a u prvi plan dolaze – bake i djedovi. Riječ o filmu „U suton života“ koji je na na ovogodišnjem ZagrebDox- u osvojio srca gledatelja i u oštroj konkurenciji ponio titulu Najboljeg filma prema izboru publike.

U suton života optimistično je filmsko putovanje o životu 94–godišnje majke koja se suočava sa starošću i njenog sina, redatelja ovoga filma. Kada su doktori najavili da joj preostaje svega nekoliko tjedana života, svi su se došli oprostiti. Ona je, međutim, odlučila živjeti još dvije godine. Njen sin dobio je tako nevjerojatnu priliku snimiti film o životu, pun humora i emocija, koji pruža nadu milijardama ljudi koji se suočavaju sa starošću.

„U suton života“ donosi priču o majci redatelja Sylvaina Biegeleisena koja „odbija umrijeti“, biti depresivna, paziti na prehranu i prestati pušiti! Umjesto toga, svoje posljednje dane odluči „produžiti“ na posljednje godine života uživajući u druženju sa sinom, pjevanju i dijeljenju pokojih „odgojnih“ savjeta jer – mama i dalje zna najbolje!

https://www.youtube.com/watch?v=mIIOJu53pyE

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: HRVATSKI AUDIOVIZUALNI CENTAR, ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTARTVO KULTURE RH