Fenster (BLN via NYC, FR i GR) 05. 10. 2014. @ Krčma Polanović, Zabok

Američko-francusko-berlinski indie bend Fenster, održat će svirku u zabočkoj krčmi Polanović u nedjelju, 05. listopada s početkom u 20.00 sati. Matija Habijenec aka The Marshmallow Notebooks će uveseljavati publiku prije dolaska FESNTERa.

Ulaz slobodan

kb_fenster2

FENSTER
Kvartet sastavljen od Rémi Letournelle, Lucas Chantre, JJ Weihla i Jonathana Jarzyna zabočkoj će publici predstaviti svoj novi album Pink Caves.
Slojevitost suptilnih distorzija, melodičnih akorda i gradskih zvukova uronjenih u narative sna, govori o imenu benda koje svoje korijene vuče i iz zlosutnog incidenta koji se dogodio za vrijeme snimanje njihova prvoga albuma: prozorsko staklo razasulo se na JJ-evu glavu, nagradivši je kvrgom – otud ime FENSTER (prev. njem. fenster znači prozor). Njihov debitantski album „Bones“ izdan za Morr Music, pobrao je odlične kritike publike i struke.
Utjecaji na njihovu glazbu čujni su kod Velvet Undergrounda, zvuka slomljenh ploča, šuma perilice suđa/rublja i naznaka starih melodija koji se kroz kuhinju probijaju sa starih radio aparata.

THE MARSHMALLOW NOTEBOOKS
Novi “projekt” Matije Habijanca koji je svoj novi LP pod nazivom “The Marshmallow Notebooks” izdao prošle godine u ožujku, a vi će te ga imati prilike poslušati u Krčmi Polanović. Ono što hrvatski kritičari kažu za njega su same riječi hvale poput “…album The Marshmallow Notebooks nije samo kreativna špica ovdašnje nego i inozemne indie-pop i lo-fi produkcije…” (A.D., Jutarnji), “…jedan od najljepših hrvatskih albuma svih vremena i jedan od najboljih ovogodišnjih albuma uopće…” (G.P. Pot Lista), itd.

Tako da svakako posjetite Krčmu Polanović u nedjelju 05.10.2014. i dopustite da vam TMN i Fenster protresu i draškaju ušne dlačice ugodnim zvucima.

Linkovi:
www.facebook.com/fenstermusic
www.fensterbones.com/
www.fenster.bandcamp.com/
www.themarshmallownotebooks.com/

FB event na: www.facebook.com/events/859371187430588/?fref=ts

Program potpomognut sredstvima Zaklada Kultura Nova i Ministarstvo Kulture RH.